Personal tools
Koe e tènei: Home Blog
Document Actions

Blog

by Primož Vallant last modified 14-06-2014 01:01

Primoz Vallant's blog features his articles, audio and video podcasts on how everything we do influences world around us and what we can do to make world a better place for all of us living on it. Comments, discussion, constructive critics and suggestions are welcome.

Poškodbeni list zdravnika

Dežurni zdravnik je izdal izvid za poškodbe Primoža Vallanta, ki so mu jih povzročili, ko so ga povozili z motornimi sanmi

Da ne bo spet kdo trdil, da je vse skupaj izmišljeno in ni res, je tukaj izvid dežurnega zdravnika Dr. Matjaža Vinderja, Mariborske Bolnica, dežurna nočna ambulanta. Za poškodbe Primoža Vallanta, ki so mu jih povzročili, ko so ga 13.03.2010 ob 18h namerno trikrat povozili z motornimi sanmi na Pohorju, za planinsko kočo Pesek, na markirani peš poti slovenske transverzale, samo zato, ker jih je zaustavil, jim povedal, da kršijo zakon in zahteval, da se vrnejo od koder so prišli. http://docs.google.com/fileview?id=0B_AcCuSVhQdQOTczOTYyNGUtODdjNS00MzA1LWI4ODItOTA1NmU2YmY1YTEw&hl=en

Friday, March 19, 2010 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/poskodbeni-list-zdravnika/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Photos. Conservationist ran over thrice by snowmobiles-Fotografije. Naravovarstvenika trikrat povozili z motornimi sanmi

Slovenian conservationist Primoz Vallant was ran over thrice by snowmobiles, while hiking on marked hiking trail of Slovenian transversal. He just peacefully and friendly stopped them and informed them that they're breaking the law and should stop and return. Their response was that 2 of them ran over him thrice. This photos were taken immediately before and after this incident./ Naravovarstvenika Primoža Vallanta so trikrat povozili z motornimi sanmi, medtem ko je hodil po označeni pohodniški poti slovenske transverzale. Samo mirno in prijazno jih je ustavil in obvestil, da se morajo ustaviti, ker kršijo zakon in se vrniti. Njihov odgovor je bil, da sta ga dva izmed njih trikrat povozila. Te fotografije so bile posnete tik pred in po tem incidentu.

To start photo slideshow just click play button. If you would prefer full screen slideshow click here or if you would like to see individual photos or comment them click here to see that album on Picasa./ Za zagon foto projekcije samo klikni za gumb za predvajanje. Če bi raje celostransko projekcijo klikni tukaj ali, če želite videti posamezne fotografije ali jih komentirati kliknite tukaj za ta album na Picasi.

Tuesday, March 16, 2010 in EkologijaFotografije  | Permalink |  Comments (3)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/conservationist-ran-over-thrice-by-snowmobiles-naravovarstvenika-trikrat-povozili-z-motornimi-sanmi/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Zakaj nasprotujem kurjenju z lesom

Razjasnitev zakaj v peticiji nasprotujem kurjenju z lesom

Ker določeni ljudje, ki živijo od lesa ne razumejo oz. nasprotujejo nekaterim stališčem do kurjenja z lesom navedenega v peticiji http://vallant.biz/campaign/peticija-za-zascito-slovenske-narave je tukaj razjasnitev. Mišljeno je industrijsko in komercialno v velikem stilu, proti osebnem kurjenju in kak kaminček iz lastnega gozda nič nimamo. Samo, če veliko število gospodinjstev celo leto kuri na les in ga kupuje od kake velike firme, ki ima s tem velik posel. To se nam zdi popolnoma napačna smer, ki je kriva za prekomerno sečnjo in katastrofalne posledice v gozdu.

Tu so zadeve podobne kot pri bio gorivih. Zato raje toplotna črpalka, ogrevanje z sončnimi kolektorji, geotermalna energija.. In BTW kurjenje z lesom ni tako zdravo kot si nekateri mislijo. Dokazano kancerogeni izpusti, saje in nano delci podobno kot pri dizelskih motorjih. Vem pa kak je to, ko nekdo živi od lesa, se pri večini takoj konča eko zavednost. Pa se bi smela, če vidiš na mojih videih in fotografijah kakšne posledice vse to pušča. V živo je še 100x hujše in tako več ne gre. Še sedaj pozimi pod debelo snežno odejo se vse vidi kak je razrito in uničeno.

Monday, January 11, 2010 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/zakaj-nasprotujem-kurjenju-z-lesom/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Sezona motornih sani se je žal začela

Niti pozimi divjad in tisti, ki uživamo v tišini zimske pravljice nimamo miru.

Kot običajno ponoči bluzim po netu. Čez dan pa Pohorju :) Ko mi le ne bi tam kdo skoz kvaril užitka. Sedaj so spet navalili z motornimi sami, v 2 urah so se 4x al 5x mimo mene peljali, nekje med 10 in 15 ljudi. Hrup, smrad in to ravno po temi, ko divjad začne z svojimi aktivnostmi in hranjenjem. Groza. Pol pa se čudimo, da so že zarad ljudi postale nočne živali. Kam in kdaj pa naj sedaj gredo, na luno? Tisti, ki pa skrbimo za njih pa zgleda tudi..

Sunday, January 10, 2010 in Divje živaliEkologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/sezona-motornih-sani-se-je-zal-zacela/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Končno pozitiven razvoj dogodkov za Božje štenge (nov razvoj, glej komentarje povezanega sporočila medijem!)

Končno pozitiven razvoj dogodkov za Božje štenge. Ravno dobil klic iz KGZS, kompromisna ponudba, če poskrbimo za dohodek lastnice, kot predlagal.

Končno pozitiven razvoj dogodkov za Božje štenge. Ravno dobil klic iz Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, so se pripravljeni strinjat z našo kompromisno ponudbo, če poskrbimo za dohodek oz. odškodnino lastnice, kot sem že predlagal. Jasno treba upoštevat in poskrbet za interese vseh udeleženih in to pisno definirat ter postavit rok približno leto dni, da se poišče vir denarja. Na državo ni kaj dosti za računat, ker ni denarja je potrebno najti rešitev za odkup Božjih šteng. Tu pride v poštev naša rešitev s pridobitvijo sredstev z vezanjem CO2 emisij in prenosom lastništvom Božjih šteng v našo neprofitno fundacijo, ki bo poskrbela za njihov naravni razvoj brez vpliva človeka. Ob tem ne smemo pozabit, da treba sanirat škodo zaradi izdelave vlake, da koliko je možno dobimo prejšnje stanje. Več informacij sledi.

Nov razvoj, glej komentarje na dnu povezanega sporočila medijem: http://vallant.biz/press-room/sporocila-javnosti/dobre-novice-za-sekundarni-pragozd-bozje-stenge

Wednesday, November 18, 2009 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/koncno-pozitiven-razvoj-dogodkov-za-bozje-stenge/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google