Personal tools
Koe e tènei: Home Blog
Document Actions

Blog

by Primož Vallant last modified 14-06-2014 01:01

Primoz Vallant's blog features his articles, audio and video podcasts on how everything we do influences world around us and what we can do to make world a better place for all of us living on it. Comments, discussion, constructive critics and suggestions are welcome.

Photos Collection Forbidden driving in natural environment-Fotografije Zbirka Prepovedna vožnja v naravnem okolju

Collection of Photos of Forbidden driving in natural environment on Mt. Pohorje in Slovenia. Most of this on marked hiking trails of Slovenian mountain transversal. More will be added often. - Zbirka fotografij Prepovedna vožnja v naravnem okolju na Pohorju. Večina na markiranih planinskih poteh slovenske transverzale. Več jih bomo sproti dodajali.

From 1 to 20 supposed tracks of snowmobile of University Maribor's dean Rozman on are between Matevzevo, Obrol and Krmisce on Mt. Pohorje./ 

Od 1 do 20 so najverjetneje sledi motornih sani rektorja mariborske univerze Rozmana na območju med Matevževim, Obrolom in Krmiščem na Pohorju.

Sunday, April 25, 2010  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/photos-collection-forbidden-driving-in-natural-environment-fotografije-zbirka-prepovedna-voznja-v-naravnem-okolju/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Grozljivo "obvestilo" okoljevarstvenemu voditelju - Ustrahovanje v stilu mafije ali sekt

Okoljevarstveni voditelj Roberto Giurastante, iz organizacij Greenaction Transnational in predsednik podružnice mednarodne okoljske organizacije Alpe Adria Green- Italija, je v torek 6.4.2010 na pragu svojega doma prejel grozljivo »obvestilo« v stilu mafije in sekt: majhno odsekano kozjo glavo z odrezanimi rogovi in napol zlomljenimi usti. Preiskave so v teku.

Grozno. Žal pa samo vprašanje časa kdaj bodo organizirane združbe, ki v Sloveniji enako kot v Italiji izkoriščajo, zlorabljajo in uničujejo okolje za svoj dobiček in užitek, tudi pri nas prešle iz besednih groženj in nadlegovanja k podobnim ali še hujšim prijemom.

Prosim posredujte naše besede podpore in spodbude predsedniku podružnice Alpe Adria Green – Italija in italijanskim naravovarstvenikom, da vztrajajo pri svojih naravovarstvenih aktivnostih.

Prosim objavite in posredujte naprej spodaj podano pismo, ki mi ga je poslal Vojko Bernard, predsednik Alpe Adria Green - Slovenija. Povezava na izjavo in fotografije v blogu na http://gezslo.spaces.live.com/ in povezava na spletno stran Alpe Adria Green - Slovenija.

Primož Vallant
Civilna iniciativa za zaščito narave in divjih živali

 

IZJAVA ZA JAVNOST

Odsekana kozja glava z na pol zlomljenimi usti 

Giurastante je našel to krvavečo zadevo pod preprogo, ker je opazil nabreklino pod njim, ko se je popoldne vrnil iz urada Greenaction. Zdi se, da kozja glava (gl. sliko) pripada majhni rasi teh živali ali pa gre za mlad primerek, glava je pred kratkim odsekana, koža ni povsem olupljena in, kot že rečeno, so rogovi odsekani in usta na pol zlomljena.

Ne zdi se torej, da bi to bil ostanek kakšne klavnice, ampak »sporočilo« namenjeno ustrahovanju v popolnem stilu mafije in sekte. Zato so na kraj dogodka prispeli tako DIGOS (preiskovana enota policije) kot orožniki, ki so odnesli dokaz.

Prejemnik je že nekaj časa predmet raznih groženj in maščevanj na račun njegovih najbolj aktualnih okoljskih aktivnosti, s katerimi se je ukvarjal prej s klubom Prijateljev zemlje (Amici della Terra-FoE iz Trsta), katerega je lokalni tajnik in bivši pokrajinski predsednik, potem pa z organizacijo Greenaction, katere je predsednik, in s sodelovanjem v mednarodni mreži Alpe Adria Green, v katero spada tudi Greenaction.

Aktivnosti, preiskave in prijave na italijanskih in evropskih sedežih, ki sta jih izvedli ti organizaciji, so dostopne na: www.greenaction.planet.org in se nanašajo predvsem na izvedbe koncesij in nezakonita odlagališča smeti, z domnevnimi mafijskimi povezovanji in nekaterimi sektami, katerih sledi njihovih obredov so okoljevarstveniki našli na Krasu in jih tudi prijavili. Dobili so tudi eno pričo, ki je potem umrla v nepojasnjenih okoliščinah. Giurastante je nekaj tednov od tega tudi objavil poskusno izdajo svoje knjige, kjer opisuje vse te dogodke, kar je lahko še bolj zmotilo vpletene osebe ali okolja.

Predsednik Alpe Adria Green
Vojko Bernard

Wednesday, April 07, 2010 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/grozljivo-obvestilo-okoljevarstvenemu-voditelju-ustrahovanje-v-stilu-mafije-ali-sekt/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Nekaj zadnjih groženj in zlobnih komentarjev

Nekaj groženj in zlobnih komentarjev zaradi naravovarstvenih aktivnosti Primoža Vallanta

Zaradi mojih naravovarstvenih aktivnosti skozi dobivam grožnje, zlobne komentarje in cyber mobbing/internetni mobing. Tukaj so povezave do nekaterih iz zadnjih mesecev.

  • Komentar, ki sem ga prijavil policiji in je vložena ovadba proti neznani osebi na Okrožnem tožilstvu Ptuj http://www.vallant.si/press-room/sporocila-javnosti/groznje-primozu-vallantu-zaradi-njegove-ekoloske-kampanje ,
  • Spletna mapa s komentarji videov v pdfih http://docs.google.com/leaf?id=0B_AcCuSVhQdQOGIxNzRhYWEtMzE2NC00MmU3LTlhZmItOTQ5MDlkMTJjMWRh&hl=en,
  • ATV forum http://www.atv.si/forum/viewtopic.php?t=3091 ,
  • Izklop forum http://www.izklop.com/?url=links/start&a=open&id=58179 .
Thursday, March 25, 2010 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/nekaj-zadnjih-grozenj-in-zlobnih-komentarjev/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Video how Primoz Vallant was ran over by snowmobiles-Video kako so z motornimi sanmi povozili Primoža Vallanta

Video, how a Slovenian conservationist Primoz Vallant was purposely ran over thrice by snowmobiles on Mt. Pohorje./ Video posnetek, kako so na Pohorju namerno trikrat povozili naravovarstvenika Primoža Vallanta.

Video clip from Primoz Vallanta, which was hit three times by snowmobiles on Pohorje behind Pesek mountain hut, the marked hiking trail of Slovenian transversal, only because he stopped them, said that they're breaking the law and asked them to return from where they came. It contains recordings before, during and after the incident, the interpretation of events, including injuries of Primoz Vallant, its equipment, recordings of four cars and  trailers and two vans of alleged perpetrators of this act. Also, six drivers themselves and their snowmobile are well recorded. And finally, the description of the incident and the penalties these persons have earned with their acts (min 800€ per person). I hope that this will be the lesson to all those who do so. We will not give peace and we will not rest until the drive of snowmobiles in their natural environment will be stopped for ever!/

Video posnetek Primoža Vallanta, ki so ga trikrat povozili z motornimi sanmi na Pohorju, za planinsko kočo Pesek, na markirani peš poti slovenske transverzale, samo zato, ker jih je zaustavil, jim povedal, da kršijo zakon in zahteval, da se vrnejo od koder so prišli. Vsebuje posnetke pred, med in po incidentu, razlago dogajanja, vključno s poškodbami Primoža Vallanta, njegove opreme, posnetke štirih avtomobilov in prikolic ter dveh kombijev domnevnih storilcev tega dejanja. Tudi samih šest voznikov in njihovih motornih sani je dobro posnetih. Na koncu je še opis incidenta in kazni, ki so si jih te osebe zaslužili s svojim početjem (min 800€ na osebo). Upam, da bo to v poduk vsem, ki to počnejo. Ne bomo dali miru in ne bomo odnehali, dokler vožnje z motornimi sanmi v naravnem okolju ne bodo ustavljene za vedno!

Friday, March 19, 2010 in Ekologija  | Permalink |  Comments (5)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/video-kako-so-z-motornimi-sanmi-povozili-primoza-vallanta/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Policijski zapisnik o incidentu z motornimi sanmi

Policijski zapisnik in ovadba, ker so na Pohorju namerno z motornimi sanmi trikrat povozili naravovarstvenika Primoža Vallanta

Da ne bo spet kdo trdil, da je vse skupaj izmišljeno in ni res oz. gre za nepomembno zadevo, je tukaj policijski zapisnik o sprejemu ovadbe, ker so Primoža Vallanta namerno trikrat povozili z motornimi sanmi na Pohorju, za planinsko kočo Pesek, na markirani peš poti slovenske transverzale, samo zato, ker jih je zaustavil, jim povedal, da kršijo zakon in zahteval, da se vrnejo od koder so prišli. http://docs.google.com/fileview?id=0B_AcCuSVhQdQZTI3ZWRjZWUtZWVlOC00NjA2LTkwOTAtNDAwMjk1YzQ4NmNl&hl=en

Zaenkrat še neznanih šest storilcev, od katerih pa imamo zelo dobre video posnetke od blizu, od njihovih štirih avtomobilov, prikolic in dveh kombijev, bodo preganjani zaradi povzročitve splošne nevarnosti, povzročitve lažje poškodbe, kršenje Zakona o gozdovih (40. in 41. čl.), Zakona o divjadi in lovstvu (35. in 75. čl.), Zakona o ohranjanju narave (161. čl) in Zakona o planinskih poteh (19. čl).  Mogoče bo zraven prišel še kakšen zakon. Vsi bodo dobili najmanj 800€ kazni, dvema, ki sta me povozila grozi do 5 let zapora in seveda bom ju civilno tožil za odškodnino. Že imam odvetnika, ki je že prevzel zadevo. :)

Friday, March 19, 2010 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/policijski-zapisnik-o-incidentu-z-motornimi-sanmi/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google