Personal tools
Koe e tènei: Home Blog Photos. Conservationist ran over thrice by snowmobiles-Fotografije. Naravovarstvenika trikrat povozili z motornimi sanmi
Document Actions

Photos. Conservationist ran over thrice by snowmobiles-Fotografije. Naravovarstvenika trikrat povozili z motornimi sanmi

Slovenian conservationist Primoz Vallant was ran over thrice by snowmobiles, while hiking on marked hiking trail of Slovenian transversal. He just peacefully and friendly stopped them and informed them that they're breaking the law and should stop and return. Their response was that 2 of them ran over him thrice. This photos were taken immediately before and after this incident./ Naravovarstvenika Primoža Vallanta so trikrat povozili z motornimi sanmi, medtem ko je hodil po označeni pohodniški poti slovenske transverzale. Samo mirno in prijazno jih je ustavil in obvestil, da se morajo ustaviti, ker kršijo zakon in se vrniti. Njihov odgovor je bil, da sta ga dva izmed njih trikrat povozila. Te fotografije so bile posnete tik pred in po tem incidentu.

To start photo slideshow just click play button. If you would prefer full screen slideshow click here or if you would like to see individual photos or comment them click here to see that album on Picasa./ Za zagon foto projekcije samo klikni za gumb za predvajanje. Če bi raje celostransko projekcijo klikni tukaj ali, če želite videti posamezne fotografije ali jih komentirati kliknite tukaj za ta album na Picasi.

Tuesday, March 16, 2010 in EkologijaFotografije  | Permalink |  Comments (3)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/conservationist-ran-over-thrice-by-snowmobiles-naravovarstvenika-trikrat-povozili-z-motornimi-sanmi/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

odgovor

Posted by Fotograf at 15-05-2014 04:59

Ne razumem zakaj takšna gonja proti drugačnim? Sam sem veliko v naravi kot fotograf in srečujem takšne in drugačne ljudi. V vsaki od teh skupin obstajajo dobri in slabi. Tistih nekaj slabih meče slabo luč na celotno skupino. Nobena skrajnost ni dobra, kot tudi ne vaša Primož. Prej bi rekel, da ste z vašim početjem sramota za vse nas, ki želimo naše gozdove ohranit čim bolj pristne. Mene osebno sankači, ki pri vožnji uporabljajo zdravo pamet ne motijo, celo vesel sem njihove gazi, da se mi ni treba mučit po celem snegu. Izjava o uničevanju podrasti je smešna, saj nimajo globinskega učinka skozi pol metra snega. Zanimivi so rezultati ameriške raziskave o obremenitvi tal in okolja. Da ropot negativno vpliva na živali se strinjam, ampak živali so se z leti nanj privadile in ropot motornih sani je le kapljica v morju vsega kar ustvarja hrup in nesnago po naših gozdovih. Sam sem mnenja, da se žival veliko bolj prestraši človeške postave, kot če se mimo pripelje motorno vozilo. Mnogokrat po več ur čepim v zasedi in čakam na dobro fotko določene živali, v tem času se mimo pripeljejo motoristi, avtomobili ali karkoli že in zanimivo, da jih žival le opazuje in šele, ko se ustavijo, se počasi umakne, sicer pa ostane. Ko pa žival opazi človeka običajno takoj zbeži in največkrat jo splašim sam, že z enim samim premikom. Ne razumem kako lahko kot borec za ohranitev Pohorja organizirate celo pohode in fotolov, ko pa dobro veste kakšen pritisk je to za okolje in živali. Takšna pretiravanja so nesmisel in mislim, da bo bolje za vas in ostale, če včasih uporabite kanček zdravega razuma. Sem pa še enkrat več razočaran nad našim sistemom, saj smo ena redkih evropskih držav, ki nimamo teh stvari rešenih. Razumem ljudi, ki uživajo v pohodništvu, gobarjenju, smučanju,kolesarjenju, fotolovu, moto-športu ... Za vse je dovolj prostora, če vse to počnejo z razumom, ampak treba je postavit nekakšna pravila, ki se jih bo vsaj večina držala in bodo kršitve ustrezno sankcionirane. A do takrat bo žal pač vladal kaos. Ta "incident" seveda obsojam, kot tudi to, da ste vzeli zakon v svoje roke. In če je res, kot se govori tudi to, da je bila tista jeklena vrv vaše maslo, nimam besed. Kako bi bilo, če bi vsak, ki ga nekaj moti ukrepal po svoje, kot nekakšen Rambo? Najbrž bi se ponovil "divji zahod".

V upanju, da se bodo strasti pomirile, Vas lepo pozdravljam.


komentar 2

Posted by pohodnica at 15-05-2014 04:59

Hm, kdo je tu drugačen? G. Primož, ki se zavzema za naravo in živali in se posledično izpostavlja raznoraznim šikaniranjem, ali sankači, ki se od večine razlikujejo le po debelini svoje ali starševske denarnice? Sama rada obiskujem odročnejše predele Pohorja in pozimi sem že večkrat naletela na skupine 3, 4 - 6 sankačev, ki so se objestno peljali mimo, mnogokrat brez da bi zmanjšali hitrost in je bil prostor za umik zaradi snega minimalen. Za nobenim avtomobilom ali traktorjem ne ostane takšen smrad kot za sankači. Še dolgo po tem ko hrup za njimi izgine,smrad ostane. Kakšno gorivo uporabljajo, da tako smrdi? Kar se mi zdi najbolj banalno je to, da se vsi izgovarjajo na druge onesnaževalce. Ravno zaradi tega, ker je Pohorje že tako ali tako ogroženo,je treba ohranit vsaj zgornjo planoto, teh nekaj odročnh krajev, ki so še ostali in te kraje motoristi, štirikolesniki in pozimi sankači najraje uporabljajo. Nihče od njih v gozdu ali na peš poti nima kaj iskat. Kar koli počnemo, je kaplja v morje. Če vržem smet,je kaplja v morje. Če pa vsi povprek smetimo, pa se lahko hitro znajdemo v morju smeti. Delim mnenje s fotografinjo. Vam g. Primož pa želim vse najboljše in hvala, ker opozarjate in se izpostavljate v imenu vseh nas, ki nam ni vseeno.


Komentar fotografu

Posted by Fotografinha at 15-05-2014 04:59

Dvomim da bi Primož nastavil jekleno vrv, tukaj gre tudi za moralno držo, ki pač ne gre čez določeno mejo. Primož je definitivno ima.