Personal tools
Koe e tènei: Home Blog
Document Actions

Blog

by Primož Vallant last modified 14-06-2014 01:01

Primoz Vallant's blog features his articles, audio and video podcasts on how everything we do influences world around us and what we can do to make world a better place for all of us living on it. Comments, discussion, constructive critics and suggestions are welcome.

Poročilo republiške gozdarske inšpekcije o Božjih štengah

Poročilo gozdarske inšpekcije je v prilogi. V prihodnje vas prosimo, da se o vseh morebitnih nepravilnostih obrnete na gozdarskega inšpektorja, ki ima sedež v Slovenski Bistristrici - tel. 02 805 1090 (See attached file: Rekonstrukcija vlake- Božje štenge-poročilo.pdf) S spoštovanjem mag. Bojan Vomer direktor gozdarske inšpekcije

Monday, November 16, 2009 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/porocilo-gozdarske-inspekcije/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Intervju na Radio Maribor

Oddaja Radio Maribor 93,1 MHz v dveh delih s Primožem Vallantom o ekološki škodi na Božjih Štegah na Pohorju.

Oddaja Radio Maribor 93,1 MHz s Primožem Vallantom o ekološki škodi na Božjih Štegah na Pohorju. 12.11.2009, novinarka Irena Kodrič.

Monday, November 16, 2009 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/intervju-na-radio-maribor/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Odgovor inšpektorice za okolje in naravo

13.11.2009 mi je na mojo prijavo pisno odgovorila inšpektorica za okolje in naravo.

V zvezi z vašo prijavo o katastrofalni škodi na Božjih štengah, vam posredujemo naslednje tolmačenje:
Dne 4.11.2009 je bil s strani Inšpekcije za okolje RS uveden postopek proti domnevnemu kršitelju, ki naj bi na območju, ki ima glede na Zakon o ohranjanju narave, poseben status-Natura 2000, izvajal aktivnosti v nasprotju z navedenim zakonom.
Dne 12.11.2009 je bila inšpekcija za okolje s strani direktorja gozdarske inšpekcije RS, g. VOMERJA obveščena, da se ta ista zadeva že obravnava s strani gozdarske inšpekcije, ki je prav tako pristojna za nadzor tega zakona in ima še druga pooblastila po zakonu o gozdovih, da je bil z njihove strani takoj že izrečen ukrep, zato se bo zaradi nedopustnega dvojnega vodenja iste zadeve, postopek pri inšpekciji za okolje ustavil, nadaljuje pa ga gozdarska inšpekcija.
Na podlagi tega, vas obveščamo, da se za nadaljne informacije obrnete na Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo, Urad glavnega inšpektorja, Parmova 33, Ljubljana.



                                                                Marta Šisernik
                                                                Inšpektorica za okolje in naravo

Friday, November 13, 2009 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/odgovor-inspektorice-za-okolje-in-naravo/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Vlada RS je 9. novembra 2009 reagirala na našo pismo predsedniku vlade Borutu Pahorju

Vlada RS je 9. novembra 2009 posredovala našo pismo predsedniku vlade Borutu Pahorju MINISTRSTVU ZA OKOLJE IN PROSTOR in MINISTRSTVU ZA KMETIJSTVO GOZDARSTVO IN PREHRANO v preučitev in nadaljnjo ukrepanje.

Sporočilo poslal(a): Srečo Špolarič/UPV/GOV

 

 

 

 

Številka:   35600-3/2009/2

Ljubljana,  9. november 2009

 

 

 

MINISTRSTVO ZA OKOLJE IN PROSTOR

 

MINISTRSTVO ZA KMETIJSTVO GOZDRASTVO IN PREHRANO

 

 

Na  podlagi  prvega odstavka 13. člena Poslovnika Vlade Republike Slovenije (Uradni  list  RS, št. 43/01 (23/02 - popr.), 54/03, 103/03, 114/04,  26/06 in 21/07) vam odstopamo:

 

-      Zahtevo  Civilne  iniciative  za  zaščito  Pohorja, narave in divjih

      živali  za  ukrepanje v zvezi z ekološko škodo v sekundarnem pragozdu

      na Pohorju in Rebri v dolini Lobnice

 

 

Prosimo vas, da zahtevo preučite in izvedete nadaljnje aktivnosti.

 

 

 

 

 

                                                 Miha Bizant

                                                PODSEKRETAR

 

 

 

 

V VEDNOST:

 

-  Civilna iniciativa za zaščito Pohorja, narave in divjih živali

-  Odbor Vlade RS za gospodarstvo in trajnostni razvoj

 

 

(See attached file: Pohorje.doc)

 

(See attached file: podpis.xml)(See attached file: podpis_info.xml)(See attached file: VsebinaRtf_rtf.pdf)(See attached file: XML_SPIS.xml)

Wednesday, November 11, 2009 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/vlada-rs-je-9-novembra-2009-reagirala-na-naso-pismo-predsedniku-vlade-borutu-pahorju/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google  

Dosedanji razvoj dogodkov-03.11.2009

Potek dogodkov in ukrepanje po odkritju uničevanja Božjih šteng

03.11.2009: Takoj zjutraj klic Rebernakove, sneg, si ne upa v službo, torej ogled spet odpade, naj bi uredila prek telefona in zaustavila dela. Po celonočnem delu in rojevanju z bazo podatkov in prenašanju baze na strežnik in bojkotu mailing aplikacije na strežniku, brisanju dela liste in ponovnem vnašanju končno uspel poslat prek Outlooka odprto pismo predsedniku vlade Borutu Pahorju ter na 500 naslovov doma in v tujini. Naslovniki od vseh treh predsednikov, ministrov, poslanskih skupin strank, agencij, do uradnikov, organizacij, društev, okoljskih organizacij, lokalnih županov, predstavništvom tujih držav v Sloveniji, vsem odgovornim v EU, ter seveda vsem medijem, tudi nekaterim tujim, tujim dopisnikom in agencijam. Ni vedno enostavno met pravega naslova pravega človeka. Intenzivno komuniciranje z elektronskimi mediji, uspel dogovor z RTVMB za reportažo in ogled zjutraj naslednji dan. Vedno več pozitivnega odziva in podpore, reakcij main stream medijev.

Staša Cafuta, novinarka in fotografinja, ki je naredila reportažo o mojih turah in lepotah Pohorja in njen fant sta bila zadnja, ki sem jo pred par tedni peljal po Božjih štengah pred uničenjem, ko bi prej vedel, bi že v kali zaustavil to uničenje :( Mi je sedaj super pomagala s kontakti pravih oseb. Grozno naključje, ravno ta dan naj bi izšla reportaža o meni v reviji Hotel za vse hotele v Sloveniji. Med tem pa ta grozna škoda, kako naj ljudi peljem tja, jih poučujem o naravi in divjih živalih, naj jim razkazujem kako delamo pri nas z najbolj ohranjeno in najlepšo naravo??? Še malo pa ne bo ostalo nič neokrnjenega, kam pa pol, naj emigriram? Žal med najpomembnejšimi zasedenost POPTV, vračanje vojakov iz Afganistana in neka tiskovka imata prednost. Dogovor da se slišimo 4.

Wednesday, November 04, 2009 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/dosedanji-razvoj-dogodkov-03-11.2009/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google