Personal tools
Koe e tènei: Home Blog Grozljivo "obvestilo" okoljevarstvenemu voditelju - Ustrahovanje v stilu mafije ali sekt
Document Actions

Grozljivo "obvestilo" okoljevarstvenemu voditelju - Ustrahovanje v stilu mafije ali sekt

Okoljevarstveni voditelj Roberto Giurastante, iz organizacij Greenaction Transnational in predsednik podružnice mednarodne okoljske organizacije Alpe Adria Green- Italija, je v torek 6.4.2010 na pragu svojega doma prejel grozljivo »obvestilo« v stilu mafije in sekt: majhno odsekano kozjo glavo z odrezanimi rogovi in napol zlomljenimi usti. Preiskave so v teku.

Grozno. Žal pa samo vprašanje časa kdaj bodo organizirane združbe, ki v Sloveniji enako kot v Italiji izkoriščajo, zlorabljajo in uničujejo okolje za svoj dobiček in užitek, tudi pri nas prešle iz besednih groženj in nadlegovanja k podobnim ali še hujšim prijemom.

Prosim posredujte naše besede podpore in spodbude predsedniku podružnice Alpe Adria Green – Italija in italijanskim naravovarstvenikom, da vztrajajo pri svojih naravovarstvenih aktivnostih.

Prosim objavite in posredujte naprej spodaj podano pismo, ki mi ga je poslal Vojko Bernard, predsednik Alpe Adria Green - Slovenija. Povezava na izjavo in fotografije v blogu na http://gezslo.spaces.live.com/ in povezava na spletno stran Alpe Adria Green - Slovenija.

Primož Vallant
Civilna iniciativa za zaščito narave in divjih živali

 

IZJAVA ZA JAVNOST

Odsekana kozja glava z na pol zlomljenimi usti 

Giurastante je našel to krvavečo zadevo pod preprogo, ker je opazil nabreklino pod njim, ko se je popoldne vrnil iz urada Greenaction. Zdi se, da kozja glava (gl. sliko) pripada majhni rasi teh živali ali pa gre za mlad primerek, glava je pred kratkim odsekana, koža ni povsem olupljena in, kot že rečeno, so rogovi odsekani in usta na pol zlomljena.

Ne zdi se torej, da bi to bil ostanek kakšne klavnice, ampak »sporočilo« namenjeno ustrahovanju v popolnem stilu mafije in sekte. Zato so na kraj dogodka prispeli tako DIGOS (preiskovana enota policije) kot orožniki, ki so odnesli dokaz.

Prejemnik je že nekaj časa predmet raznih groženj in maščevanj na račun njegovih najbolj aktualnih okoljskih aktivnosti, s katerimi se je ukvarjal prej s klubom Prijateljev zemlje (Amici della Terra-FoE iz Trsta), katerega je lokalni tajnik in bivši pokrajinski predsednik, potem pa z organizacijo Greenaction, katere je predsednik, in s sodelovanjem v mednarodni mreži Alpe Adria Green, v katero spada tudi Greenaction.

Aktivnosti, preiskave in prijave na italijanskih in evropskih sedežih, ki sta jih izvedli ti organizaciji, so dostopne na: www.greenaction.planet.org in se nanašajo predvsem na izvedbe koncesij in nezakonita odlagališča smeti, z domnevnimi mafijskimi povezovanji in nekaterimi sektami, katerih sledi njihovih obredov so okoljevarstveniki našli na Krasu in jih tudi prijavili. Dobili so tudi eno pričo, ki je potem umrla v nepojasnjenih okoliščinah. Giurastante je nekaj tednov od tega tudi objavil poskusno izdajo svoje knjige, kjer opisuje vse te dogodke, kar je lahko še bolj zmotilo vpletene osebe ali okolja.

Predsednik Alpe Adria Green
Vojko Bernard

Wednesday, April 07, 2010 in Ekologija  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/grozljivo-obvestilo-okoljevarstvenemu-voditelju-ustrahovanje-v-stilu-mafije-ali-sekt/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google