Personal tools
Koe e tènei: Home Blog Medved in moja malenkost drugič
Document Actions

Medved in moja malenkost drugič

Moje drugo in zelo bližnje srečanje z divjim medvedom, grozna ekološka škoda zaradi sečnje in motorjev, med Piklerico and Črnim jezerom. Foto album z dne 29.04.2007.

Kdo je najbolj srečen človek na svetu? HEHEHEHE, vaš vdani :DDDDD. Neverjetno, to je boljše in manj verjetno kot jackpot na lotu. Spet srečal istega medveda, na čisto blizu, na 10 metrov razdalje, iz oči v oči brez niti najmanjšega pretiravanja.

Mislil, da se mi meša, to je res neverjetno :PPPP Kak je to možno, da lahko istega medveda srečam 2x v razmaku dveh dni in na dveh različnih lokacijah, ki sta narazen približno 3 ure moje hoje. No, za medota to itak ni noben blem. Očitno me ma res nekdo ful rad, da se mi takšne želje izpolnjujejo. Sedaj lahko mirno umrem ;)

Blazno težko je opisat, ko doživljaš nekaj takega, srce mi je razbijalo kot noro. Sreča, adrenalin in zdravo spoštovanje te mogočne in čudovite živali. Jasno kot vedno sem zmrznil na mestu, kot vedno ko srečam divjo žival, da jo ne splašim, edini previdni in počasni gibi so bili fotkanje. In on? Radoveden kot hudič, ko sem ga opazil, kak me gleda preko smrečice, je blo za dol past. Najverjetneje sem se režal kot lačni, ki vidi kos kruha. On pa kr mirno hladno začne capljat proti meni. Me gleda, voha, razmišlja kaj bi, a sem mu tak dišal, al je bil tak lačen ;))) On pa še kr rine k meni, pol res ni blo druge, da mu med fotkanjem začnem lepo mirno govorit, kak je luškan, lep oh in ah, da mu nič nočem, da bi pa vseeno bilo boljše, da lepo mirno greva vsak svojo pot :)

No ta preizkušen recept je do sedaj še vedno pomagal, pri vsaki divji živali, večkratno uspešno preverjen pri zelo bližnjih srečanjih z dvijimi svinjami. Tudi tokrat je bilo tako, res da je malo hodil sem in tja in razmišljal kaj naj naredi. Ni pa prekršil moje varnostne cone, tako tud tudi jaz nisem njegove. Lepo je šel okrog mene in odhlačal naprej po markirani poti do Črnega jezera. Jaz pa lepo za njim, ga gledam in takoj GSM v roke in že javljam v dolino, kar sem ravno doživel :) Pol sem  na prigovarjanje iz doline odločil da mogoče je le boljše, da ne izzivam sreče in sem ga pustil na miru ter zavil po drugi poti do Črnega jezera.

Klikni na fotografijo, da se odpre fotografija na Picasi ali pa kr zaženi slide show celotnega albuma, ki je takoj pod sliko.

From Bear and horrible logging damage/Medved in grozna škoda zaradi gozdarjenja

Ful grozna škoda na Piklerici

Vse bi bilo v redu, če ne bi pred tem zasačil motorista ki je ravno divjal po gozdu in ful grozno škodo, ki jo je traktor povzročil med svojim ritjem po strmini Piklerce, da je lahko prišel do dreves, ki so jih posekali. A je to res potrebno, kdaj se bo to končno ustavilo in kdo bo za to odgovarjal. Zavod za gozdove Maribor, inšpektorji, agencija za varovanje okolja, minister za okolje???

 

From Bear and horrible logging damage/Medved in grozna škoda zaradi gozdarjenja

From Bear and horrible logging damage/Medved in grozna škoda zaradi gozdarjenja

Friday, August 31, 2007 in EkologijaFotografijePhotos  | Permalink |  Comments (0)
trackback URL:  http://www.primozvallant.com/blog/photo-album-2007-04-29/sbtrackback
del.icio.us   Digg   Yahoo   Google